Webinar 2021

BH Engineering weeks 2020

BHEngineeringWeeks

Pitate se čemu BH Dani inženjerstva u ovim uslovima – suočeni sa neizdrživim pritiskom na zdravstvo, ljudskom patnjom, primorani da se oslonimo na nove tehnologije i digitalno opismenimo. Upravo zato. Nova realnost podrazumijeva sustizanje tehnoloških trendova, a BH Dani inženjerstva za cilj imaju okupljanje stručnjaka koji posjeduju znanje iz oblasti koje će uskoro postati pojmovi prisutni u svakom domaćinstvu. Digitalna tranzicija je neminovna.

BH Sedmice Inženjerstva 2020/ BH Weeks Of Engineering 2020” ove godine će se održati u Tuzli a u skladu sa mogućnostima i epidemiološkom situacijom. Programom su povezani izuzetni događaji koji će doprinijeti snažnijoj i kvalitetnijoj zajednici inženjera i stručnjaka u u BiH kao i boljoj povezanosti sa industrijom regije i Evrope, ali i graditi već prepoznatljiv brand „BH ENGINEERING WEEKS“.

partneri_20

Webinar 2020

BH Engineering weeks 2019

POVEŽIMO BUDUĆNOST

Do 2050. godine na planeti će živjeti 10 milijardi ljudi. Prema procjenama, 70% ili 7 milijardi će živjeti u urbanim sredinama. Kako bismo već sada pripremali svoje gradove, trebamo govoriti o gradovima budućnosti ili Pametnim gradovima, a oni imaju određena pravila: Ekonomija je automatizirana i online, Industrija 4.0./Robotika, IOT (Internet of things), Vještačka inteligencija, Ekologija usmjerava razvoj, Energija je obnovljiva i reciklirana, Izvori vode su zaštićeni i tretiraju recikliranje, Hrana se uzgaja lokalno i bez GMO, Sav otpad postaje resurs, Mobilnost se unaprjeđuje, Turizam, kultura i istorijska dobra imaju primarnu potporu

Sadržajem i izborom tema, zanimljivim predavanjima i prezentacijama te interakcijom sudionika i predstavnika realnog sektora ovaj stručni i naučni događaj  je  potvrdio aktuelnost i povezanost proizvodnje, industrije i razvoja gradova i inženjerstva kao najvažnije privredne grane u Bosni i Hercegovini.

Autoindustrija 2019

02.08.2019.godine u sali za predavanja Instituta za zavarivanje u Tuzli, održano je tematsko predavanje na temu “Autoindustrija” za studente Mašinskog fakulteta u Tuzli. Predavanje je održala mr. Sci. Selma Kunosić, bivši student Mašinskog fakulteta u Tuzli, danas razvojni inžinjer u Škodi.

I pored ljetnih odmora i pauze na fakultetima, predavanju je prisustvovalo 32 studenta, gdje su imali priliku čuti puno toga o autoindustriji, Škodi kao fabrici, projektima i iskustvima naše predavačice, kao i njenom putu od Mašinskog fakulteta u Tuzli, do Škode.

Pored toga studenti su imali priliku da obiđu prostorije Instituta za zavraivanje, u pratnji dr. Sci. Seada Avdića, i dipl. ing. Namika Džibrića.

Nakon održanog predavanja učesnici su imali priliku popuniti online anketu, gdje su mogli dati svoje mišljenje, sugestije i kritike o događaju.

BH Engineering weeks 2018

OVO JE MJESTO GDJE TREBAŠ BITI!

Najvažniji događaj okupljanja industrije i proizvođača, BH EW povezuje privrednike i inžinjere, akademsku zajednicu i studente, organe državne uprave i investitore. Predstavljamo svjetske i domaće stručnjake, povezujemo domaća iskustva i nove biznis modele, probleme i rješenja iz prakse, kroz panele i radionice sa akcentom na pozitivne rezultate u brojnim područjima biznisa i proizvodnje. #OVOJEMJESTOGDJETREBASBITI #BUDUCNOSTPRIPADANAMA