Sead Jahić

Naš sljedeći predavač je Sead Jahić, mašinski inžinjer sa bogatim radnim iskustvom. Diplomirao je 1979. godine na Mašinskom fakultetu u Sarajevu, na temu robotizacije. Iste godine postaje zaposlenik firme FERING u Gračanici gdje je napredovao do direktora projektno-razvojnog sektora. Osnivač je konsultantske kuće IDEA-Co, te je već 15 godina vodeći auditor u TUV SUD Munchen za sisteme upravljanja.

Sanjin Dedić

Naš sljedeći predavač je Sanjin Dedić, inžinjer robotike sa bogatim radnim i edukativnim iskustvom. U svoje programe edukacije je uveo arduino, 3D printanje i programski jezik phyton. Donosi nam zanimljivu temu o kreiranju chatbot-a u navedenom programskom jeziku te nam prezentuje njegov nastanak i pisanje koda.

Faruk Hadzić

Naš sljedeći predavač je Faruk Hadžić, magistar ekonomskih nauka iz oblasti međunarodne ekonomije, ekspert iz oblasti makroekonomskog menadžmenta, te doktorant iz oblasti ekonomske teorije i politike. Bavi se, kao makroekonomski analitičar i konsultant, analizom ekonomskih pokazatelja, daje stručna mišljenja, komentare i prijedloge vezano za ekonomiju BiH.