Industrija 5.0 – Prvi inžinjerski magazin u BiH

Industrija 5.0 je prvi magazin ove vrste u BiH. Pokriva uglavnom teme iz oblasti mašinskog inžinjerstva, ali i drugih oblasti poput elektrotehnike, biomedicinskog inžinjeringa, te brojnih drugih naučnih oblasti.

“Nalazimo se pred prvim brojem magazina „Industrija 5.0“. Ovaj projekat, kao i svi drugi projekti koje radimo, nastaju sinergijom mladosti i iskustva. Jedan od takvih  projakata je i  „BH Sedmica inžinjerstva“. Cilj svih naših projekata je da pronađemo, predstavimo i ohrabrimo što više kreativnih ljudi  kako u svijetu tako i kod nas u Bosni i Hercegovini. Kroz dosadašnji rad smo potvrdili svoje uvjerenje da ih ima jako puno. Do sada smo, kao društvo,  razvijali svoje sposobnosti vršeći usluge za svjetsko tržište ali , da bi one  bile isplativ, i da bi smo kreirali prilike za vlastiti razvoj, moramo puno više raditi na automatizaciji, digitalnoj transformaciji , upravljanju promjenama  i razvoju vlastitih brendova.”

Sead Jahić – Predsjednik Udruženja mašinskih inžinjera u BiH

“Da bi smo doživjeli promjenu, moramo biti dio nje. Moramo doprinijeti razvoju društva i zajednice onoliko koliko možemo i u svojoj struci. Tehnologija se razvija tolikom brzinom kao nikada do sada. Da bi smo kao inžinjeri bili ravnopravni sa kolegama u svijetu moramo svakodnevno da se informišemo, da učimo i da primjenjujemo naučeno. Razvoj novih tehnologija neće stati, pitanje je samo da li ćemo mi biti dio njih. Ponosan sam što imamo kolege koji svojim nesebičnim radom donose nam jedan ovakav projekat, nešto što prije nismo imali. Ovo je dokaz da mladi u Bosni i Hercegovini prate svijetske standarde, da žele biti dio njih i da žele da doprinesu zajednici i razvoju svih inžinjera u BiH.”

Nedim Gajnulović – Osnivač Udruženja mašinskih inžinjera u BiH

“Nakon što se došlo na ideju za izradu prvog bosanskohercegovačkog inžinjerskog magazina, brzo se pristupilo planiranju, organizaciji i radu. Napokon, 01. juna 2021. godine imamo i naš prvi broj! Rezultat je to rada cijelog Udruženja, a naročito odjela za PR, marketing i dizajn. Ponosan sam što sam dio ovog tima i kolektiva koji svojom energijom okuplja, informiše edukuje studente i mašinske inžinjere. Ovaj “pilot” projekat će nadamo se doživjeti uspjeh, te će iz broja u broj biti obimniji, sadržajniji i prepoznatljiviji kako u BiH, tako i šire.”

Dino Osmanović – Zamjenik predsjednika Udruženja mašinskih inžinjera u BiH

 

Vaš komentar: Osjećajte se slobodnim i ostavite Vaš komentar na projekat kakav je Industrija 5.0 na ovom linku: http://umi.ba/magazin/